ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ


Εκάλη, Αθήνα
+30 210 6828077-8

Ιδιωτική κατοικία επί της οδού Ήρας, Εκάλη – Αθήνα

Αφορά μία κατοικία που φιλοξενεί μία τετραμελή οικογένεια σε οικόπεδο σχεδόν ορθογωνικού σχήματος στα βόρεια προάστεια των Αθηνών.
Η κατοικία διατάσσεται συνολικά σε τρία επίπεδα, ένα υπόγειο και δύο ορόφους ανωδομής.
Η κύρια είσοδος του κτιρίου τοποθετείται στο κέντρο της κάτοψης του ισογείου, σηματοδοτώντας την έναρξη του άξονα που διασχίζει το κτίριο διαμπερώς και αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία της αρχιτεκτονικής σύνθεσης της κατοικίας.
Στο επίπεδο του ισογείου, οι λειτουργίες διατάσσονται κυκλικά γύρω από το επιβλητικό χωλ διώροφου ύψους στο κέντρο της κατοικίας, στο οποίο φιλοξενείται και η σκάλα προς τον όροφο. Η έντονη αξονικότητα, οι μελετημένες οπτικές φυγές, καθώς και η ορθή αλληλουχία των χώρων, χαρακτηρίζουν το επίπεδο του ισογείου.
Ο κεντρικός άξονας που ξεκινάει από την πορτοσιά καταλήγει στο υπερυψωμένο υδάτινο καθιστικό που υπερχειλίζει στην πισίνα. Γύρω από την πισίνα διατάσσονται στεγασμένοι υπαίθριοι χώροι προσφέροντας ενδιαφέρουσες οπτικές γωνίες του περιβάλλοντα χώρου και του κτιρίου.
Στρατηγικά τοποθετημένα παράθυρα προσφέρουν ενδιαφέρουσες οπτικές φυγές πάνω από τις κεραμοσκεπές που στεγάζουν τους χώρους του ισογείου.
Το κτίριο χαρακτηρίζεται από εκλεκτιστικά μορφολογικά στοιχεία που αντλούνται από τα παλιά αρχοντικά της Κηφισιάς. Ο συνδυασμός του κλασικού με το μοντέρνο σε διάφορους χώρους, οι επιλογές σύγχρονων υλικών και χρωματικών αποχρώσεων, ο φωτισμός των χώρων, δημιουργούν μία ανάλαφρη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.