ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ


Κεφαλάρι, Αθήνα
+30 210 6828077-8

Κατοικία στο Κεφαλάρι, Αθήνα

Η κατοικία αναπτύσσεται σε γωνιακό οικόπεδο στο Κεφαλάρι με απρόσκοπτη θέα πρασίνου.

Η ογκοπλαστική μορφή της κατοικίας, η οποία προκύπτει από τη σύνθεση κυβικών μορφών εμφανίζει ένα γλυπτικό αποτέλεσμα, με ισορροπία κενών και πλήρων. Η παραπάνω μορφολογία αποτελεί ένα κέλυφος που προστατεύει την ιδιωτική ζωή της κατοικίας. Παράλληλα όμως από τους χώρους διημέρευσης υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα που προσφέρουν οπτικές φυγές προς τον κήπο και την θέα.

Η πισίνα και το στοιχείο νερού που βρίσκεται στη συνέχεια της βρίσκονται εν επαφή με την κατοικία , και σχηματίζουν ένα «Π», το οποίο ακολουθεί το σχήμα του οικοπέδου και περιβάλλει το καθιστικό και την τραπεζαρία. Οι αντανακλάσεις του νερού διαχέονται στους χώρους.

Η είσοδος διασταυρώνεται κάθετα με τον άξονα που συνδέει καθιστικό και τραπεζαρία με την κουζίνα, ενώ απέναντι της βρίσκεται το κλιμακοστάσιο το οποίο αποτελεί κεντροβαρικό στοιχείο της λειτουργίας της κατοικίας. Στον όροφο ο χώρος του κλιμακοστασίου συνδεει αλλα ταυτοχρονα διαχωρίζει το master υπνοδωμάτιο από τα τρία παιδικά υπνοδωμάτια.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον σχεδιασμό της εξωτερικής πέργκολας και στην εναλλαγή φωτός και σκιάς. Η πέργκολα αυτή ενοποιείται μορφολογικά με την υπόλοιπη κατοικία, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μεγάλες επιφάνειες σκίασης.