ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ


Φιλοθέη, Αθήνα
+30 210 6828077-8

Τριώροφη προσθήκη σε κατοικία στη Φιλοθέη, Αθήνα

Η μελέτη αφορά μια τριώροφη προσθήκη σε υπάρχουσα κατοικία και την συνολική αναβάθμισή της κατοικίας με τρόπο που να ενοποιείται το παλιό και το νέο τμήμα της λειτουργικά, μηχανολογικά και αισθητικά.

Επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν μια επέκταση του σπιτιού τους ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στον κοινωνικό τρόπο ζωής τους που περιλαμβάνει συχές κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Προτάθηκε η δημιουργία ενός διπλού σε ύψος καθιστικού, αρκετά μεγάλου για να φιλοξενήσει πολλούς καλεσμένους έτσι ώστε και το καθιστικό της υπάρχουσας κατοικίας να ενοποιηθεί με την τραπεζαρία δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο χώρο φαγητού.

Η μεγάλη κλίμακα του καθιστικού τονίζεται από το διπλό σε ύψος τζάκι το οποίο είναι ένα ισχυρό κατακόρυφο στοιχείο. Στη διαρρύθμιση του καθιστικού σημαντικό ρόλο έχει η επιμήκης σκάλα που διατρέχει όλο το μήκος του χώρου και οδηγεί στο γραφείο του ζευγαριού, στον πρώτο όροφο

Πέντε μεγάλα παράθυρα με χαρακτηριστικό τοξωτό σχήμα εντείνουν τη μεγάλη κλίμακα του καθιστικού, και επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να έχουν άμεση θέα και πρόσβαση στον κήπο τους.

Επιπλέον, σε ένα χαμηλότερο επίπεδο, σχεδιάστηκε μια κάβα για την διατήρηση και προβολή μεγάλης συλλογής κρασιών του ζευγαριού, όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν και συχνές βραδιές γευσιγνωσίας.

Όλα το ενσωματωμένα έπιπλα σχεδιάστηκαν μετά από ενδελεχή έρευνα και σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ζευγαριού στο στυλ art deco.

Η επιλογή των υλικών, χρώματων και υφών έχει ως στόχο να δώσει μια αίσθηση πολυτέλειας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το μάυρο χρώμα, λαμπερά μάρμαρα και ταπετσαρίες και υλικά όπως ασήμι, κρύσταλλο, νεφρίτης και λάκα, χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς.