ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ


Κηφισιά, Αθήνα
+30 210 6828077-8

Ανακαίνιση και διώροφη προσθήκη σε κατοικία στην Κηφισιά

Πρόκειται για ανακατασκευή κατοικίας και διώροφη προσθήκη με υπόγειο, σε οικόπεδο στο Ιστορικό κέντρο της Κηφισιάς.

Στον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας και σε κεντρικό σημείο του οικοπέδου έγινε προσθήκη πισίνας, διατηρώντας την υπάρχουσα αξιόλογη φύτευση. Σε συνέχεια με την πισίνα, παράλληλα με τον δρόμο, έγινε προσθήκη πέτρινου βοηθητικού ημιυπαίθριου κτίσματος, το οποίο πλαισιώνει και αναβαθμίζει την κοινωνική ζωή της οικογένειας στον κήπο, προστατεύοντας την ιδιωτικότήτα της.

Ένας από τους στόχους της μελέτης ήταν να δοθεί μία συνέχεια στο ογκοπλαστικό της κατοικίας. Ένας άλλος ήταν να διατηρηθεί η γενική μορφολογία της υπάρχουσας κατοικίας, αλλά ταυτόχρονα να απλοποιηθούν ορισμένα μορφολογικά στοιχεία. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω της κατάλληλης επιλογής των υλικών: Προκειμένου να αναδειχθεί η στέγη έγινε αντικατάσταση των κεραμιδιών με  παλαιωμένα κεραμίδια, ενώ οι κολώνες του στεγάστρου από ξύλινες έγιναν χτιστές. Παράλληλα, άλλαξε και η εξωτερική χρωματική παλέτα της κατοικίας, η οποία κινήθηκε  συνολικά σε γήινους τόνους, ενώ αρχικά τα υλικά της κατοικίας είχαν μεταξύ τους μεγαλύτερες χρωματικές αντιθέσεις.( κοκκινωπής απόχρωσης κεραμίδια, ανοιχτόχρωμοι εξ. τοίχοι, σκουρόχρωμα κουφώματα κλπ)

Στο εσωτερικό της κατοικίας δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο interior design,με τρόπο που να καλύπτονται όχι μόνο οι αισθητικές απαιτήσεις του έργου αλλά και οι λειτουργικές.